ua en ru

Порошенко пообіцяв журналісту Кисельову допомогу у зв'язку з кримінальним переслідуванням в РФ

Порошенко пообіцяв журналісту Кисельову допомогу у зв'язку з кримінальним переслідуванням в РФ Фото: Євген Кисельов

Кисельов оцінив розмову з Порошенком як "недовгу, але дуже ділову і доброзичливу"

Президент України Петро Порошенко пообіцяв журналісту Євгену Кисельову допомогу у зв'язку з кримінальним переслідуванням Російської Федерації. Про це сам Кисельов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Зустріч з президентом України, про яку я попросив його тиждень тому з допомогою відкритого листа, відбулася. Не очікував, чесно кажучи. Але спрацювало. Петро Порошенко сам подзвонив мені по телефону в той же день і пообіцяв незабаром побачитися... Петро Олексійович запевнив, що надасть мені необхідну допомогу і підтримку. За що я президенту надзвичайно вдячний. Він також побажав мені продовжити успішну журналістську кар'єру в Україні, що мені було приємно і важливо почути", - написав він.


Крім того, Кисельов повідомив, що його інтереси в суді представлятиме адвокат Надії Савченко Ілля Новіков.

Також Кисельов оцінив розмову з Порошенком як "недовгу, але дуже ділову і доброзичливу".

"Президент попросив надати йому інформацію про конкретні випадки відмови або зволікання при розгляді клопотань про надання притулку з боку російських громадян, які вимушені шукати його в Україні, рятуючись від політичних переслідувань в Росії, і пообіцяв втрутитися, якщо це буде потрібно. Таку інформацію готую й направлю в Адміністрацію президента найближчим часом", - написав журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти журналіста Кисельова.