ua en ru

Порошенко пообіцяв "зробити неможливе" для миру в Україні

Порошенко пообіцяв "зробити неможливе" для миру в Україні Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент побажав українцям миру

Президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе і неможливе для настання миру в Україні. Про це він заявив під час церемонії складання військової присяги новобранцями окремого полку Президента України і 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ на території Національного музею історії Великої Вітчизняної війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робив, роблю і буду робити все, що можливо і, до речі, що неможливо для того, щоб в Україні запанував мир. Я в це вірю і це моє головне святкове побажання українцям: миру вам, українці. Миру тобі, люба наша Україна", - заявив Порошенко.

За словами Президента, він мріє, що українські військові набували досвід і майстерність у місцях постійної дислокації, на полігонах, у навчальних умовах, наближених до бойових, але не на справжній війні.

"Але не всі, на жаль, дорогі мої, залежить від нас. І ми приймаємо цей виклик долі і гідно захищаємо свою країну, її суверенітет, територіальну цілісність, незалежність. Пам'ятаємо, що ваш подвиг, подвиг наших ветеранів, які звільнили 70 років тому Україну, ми говоримо: ми перемогли окупантів і тоді ми переможемо окупантів і зараз", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, за словами Порошенка, Україна більше ніколи не буде святкувати 9 травня за російським сценарієм.