ua en ru

Порошенко пообіцяв Коморовському зміни до закону про УПА

Порошенко пообіцяв Коморовському зміни до закону про УПА Фото: Броніслав Коморовський і Петро Порошенко

Мова йде про зміни положень, що стосуються відповідальності за порушення закону

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Президентом Польщі Броніславом Коморовським заявив про внесення змін у закон про статус борців за незалежність України у XX столітті, зокрема, воїнів Української повстанської армії (УПА). Про це повідомив міністр польського президента Яромир Соколовський, передає "Польське радіо".

"Президент України заявив, що найближчим часом до Верховної Ради буде внесено проект закону, який передбачає зміну деяких положень, які стосуються відповідальності за порушення закону про статус борців за незалежність України у XX столітті", - сказав Соколовський.

За його словами, Порошенко поінформував Коморовського про "напруженні, яке зберігається на Донбасі" та "відсутність реального прогресу у реалізації мінських домовленостей".

Зазначимо, 15 травня Порошенко підписав пакет законів про декомунізацію, якими забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації.

Нагадаємо, раніше Польща відмовила Росії в засудження ОУН і УПА.