ua en ru

Порошенко отримав на підпис закон про перебування миротворців в Україні

Порошенко отримав на підпис закон про перебування миротворців в Україні Фото: Петро Порошенко

Президент має або підписати закон, або ветувати його

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав і передав на підпис Президенту України Петру Порошенку закон № 2953 "Про внесення змін до закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України". Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

"Закон спрямований на підпис Президенту (11.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Тепер, згідно з законодавством, Президент має або підписати закон, або ветувати його.

Закон доповнює закон України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" низкою положень, спрямованих на розширення переліку правових підстав перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Зокрема, такою підставою пропонується вважати надання Україні, на її прохання про допомогу у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру та безпеки на підставі рішення ООН і/або ЄС.

Крім того, передбачається заборона на перебування на території України підрозділів збройних сил тих держав, які розв'язують проти України збройну агресію.

"Реалізація зазначеного законопроекту дозволить створити необхідні умови для розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, що має забезпечити якнайшвидшу нормалізацію обстановки, відновлення правопорядку та життєдіяльності, конституційних прав і свобод громадян в населених пунктах Донецької та Луганської областей в зоні АТО", - сказав заступник міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла в цілому цей закон 4 червня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 250 нардепів.