ua en ru

Порошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку у випадку президентських виборів, - Центр Разумкова

Порошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку у випадку президентських виборів, - Центр Разумкова Фото: Петро Порошенко

Петро Порошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку у випадку президентських виборів. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Зокрема, згідно з результатами дослідження, у разі проведення парламентських виборів найближчим часом найбільше голосів отримали б такі політичні сили: Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (13,3% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), ВО "Батьківщина" (12,2%), Опозиційний блок (10,6%).

За "Об’єднання "Самопоміч" готові проголосувати 8,9%, за Радикальну Партію Олега Ляшка – 6,3%, за Політичну партію "За Життя" –5,1%, за Партію "Громадянська позиція" – 4,2%, за ВО "Свобода" – 3,1%. Інші політичні сили набрали би менше 3% голосів виборців кожна.

У випадку проведення президентських виборів найбільшу електоральну підтримку у першому турі виборів отримав би Петро Порошенко (16,2% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах).

Порошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку у випадку президентських виборів, - Центр РазумковаПорошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку у випадку президентських виборів, - Центр РазумковаЗа Юлію Тимошенко готові віддати свій голос 11,5% учасників виборів, за Ю.Бойка – 9,4%, за О. Ляшка – 6,0%, за А. Садового – 5,7%, за А. Гриценка – 4,9%.

Зазначимо, дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 листопада 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування проводилося у 118 поселеннях (67 – міських і 51 – сільських). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.