ua en ru

Порошенко: подвиг Небесної сотні надихає на боротьбу проти гібридних викликів "русского мира"

Порошенко: подвиг Небесної сотні надихає на боротьбу проти гібридних викликів "русского мира" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В Україні 20 лютого відзначають День Героїв Небесної сотні

Подвиг Героїв Небесної сотні продовжує надихати на боротьбу проти гібридних викликів "русского мира". Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка у зв’язку з Днем Героїв Небесної сотні.

"Подвиг безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов’ю до України, чотири роки тому згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти гібридних викликів "русского мира", - зазначається у зверненні глави держави.

Порошенко також зазначив, що Герої Небесної сотні ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою, а українцям - змогу самим творити своє майбутнє.

"Маємо лише один правильний шлях - звільнення від агресора окупованої частини Донбасу та повернення анексованого Російською Федерацією Криму. Зберігаючи відданість ідеалам гідності та свободи, ми повинні утверджувати національну єдність, розбудовувати демократичну сильну і процвітаючу країну, зміцнювати наше військо та високо цінувати кожну мить життя у незалежній європейській Україні", - йдеться у зверненні.

Зазначимо, в Україні 20 лютого відзначають День Героїв Небесної сотні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко підписав закон щодо забезпечення будівництва меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної сотні.