ua en ru

Порошенко підписав закон про будівництво меморіалу Героїв Небесної Сотні

Порошенко підписав закон про будівництво меморіалу Героїв Небесної Сотні Фото: Петро Порошенко підписує закон (president.gov.ua)

Меморіал буде споруджено на Алеї Героїв Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо забезпечення будівництва меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон "Про внесення змін до пункту 62 Розділ V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні" підписано у понеділок, 19 лютого.

"Спорудження меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можливе тільки за адресою "Алея Героїв Небесної Сотні". Ні в якому іншому місці. Це святе місце не лише для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а для кожного українця в Україні і світі", - наголосив Порошенко.

Територія, яка буде охоплена будівництвом та облаштуванням меморіально-музейного комплексу, складатиметься із декількох земельних ділянок комунальної власності, а також частини земельної ділянки державної власності, що перебуває в постійному користуванні готелю "Україна".

Прийнятий закон уточнює, що дія цих норм не поширюється на земельні ділянки, що були надані в користування Музею-меморіалу "Революції гідності". Закон забороняє подальшу зміну власника (користувача) даних земельних ділянок та передачу їх в оренду та/або суборенду.

Нагадаємо, 15 лютого 2018 року Петро Порошенко презентував проекти меморіалу Героїв Небесної Сотні в рамках міжнародного відкритого архітектурного конкурсу. Також президент розповів, що вже 20 лютого журі визначить проект-переможець в номінації Меморіал Героїв. У червні - оголосить результати конкурсу "Музей Революції Гідності".