ua en ru

Порошенко підтвердив отримання Javelin Україною

Порошенко підтвердив отримання Javelin Україною Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко підкреслив, що США продемонстрували лідерство і важливий приклад

Голова держави Петро Порошенко підтвердив отримання комплексів Javelin Україною. Про це президент написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу лише підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула до українського війська. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності і євроатлантичної безпеки. Продовжуємо працювати над зміцненням нашого оборонного потенціалу з метою відсічі російській агресії", - зазначив голова держави.

ПП: Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу лише підтвердити,...

Опубліковано Петром Порошенком 30 квітня 2018 р.

За словами гаранта, Вашингтон не лише виконав домовленість з Україною, а й продемонстрував лідерство і важливий приклад.

"Щиро вдячний за справедливе рішення Дональду Трампу на підтримку України, на захист свободи та демократії. Вашингтон не лише виконав нашу спільну домовленість - він продемонстрував лідерство і важливий приклад", - підкреслив президент.

Він додав, що розраховує на твердість позиції всіх партнерів України, передусім країн Великої сімки щодо протидії агресії РФ.

"Розраховую на твердість позиції всіх партнерів України, передусім країн Великої сімки: ціна за триваючу агресію проти України для Кремля має і надалі зростати!"- підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin.

Як повідомлялося, Україна закупить у США 210 протитанкових ракет "Джавелін" (Javelin) і відповідних переносних пускових комплексів вартістю 47 млн доларів. Підкреслювалося, що конгрес США повинен узгодити продаж.