ua en ru

Порошенко підписав закони, які сприятимуть подальшому розвитку кіновиробництва в Україні

Порошенко підписав закони, які сприятимуть подальшому розвитку кіновиробництва в Україні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Йдеться про зняття оподаткування та зняття мита на обладнання, яке завозиться кінематографістами

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з представниками вітчизняної теле- та кіноіндустрії, під час якої підписав закони, які сприятимуть подальшому розвитку кіновиробництва в Україні. Про це повідомила прес-служба президента.

Йдеться про закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні" і закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні".

"Зміни до Податкового і Митного кодексів спрямовані на подальшу державну підтримку кінематографії. Йдеться про зняття оподаткування та зняття мита на обладнання, яке завозиться кінематографістами", - прокоментував президент у Twitter.

Порошенко нагадав, що навесні було прийнято закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". За його словами, дія закону вже дала конкретні результати.

"На сьогодні можемо констатувати, що конкретні практичні результати цього закону ми вже маємо. Якщо 2013 року кількість глядачів, які відвідували кінотеатр для того, щоб подивитися українські фільми складала близько 190 тисяч за рік, то цього року ми очікуємо цифру, яка значно перевищить мільйон, а 2016 року це було близько 900 тисяч", - зазначив президент.

Крім цього, Порошенко повідомив, що 2016 року було знято і вийшло на екрани 35 нових українських фільмів.

Нагадаємо, у жовтні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що проектом державного бюджету на 2018 рік передбачається 500 млн гривень на підтримку кіновиробництва.