ua en ru

У Раді є 2 закони щодо підтримки національного кіно, - Гройсман

У Раді є 2 закони щодо підтримки національного кіно, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Проектом державного бюджету на 2018 рік передбачається 500 млн гривень на підтримку кіно

У Верховній Раді є два закони щодо підтримки національного кіно. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з українською індустрією кіновиробництва.

"У Верховній Раді є два закони щодо підтримки національного кіно, які ще розглядаються. Сподіваюся, що підтримка депутатів буде", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що проектом державного бюджету на 2018 рік передбачається 500 млн гривень на підтримку кіновиробництва.

"Перше завдання на 2018 рік - зробити досконалу законодавчу систему, яка врегулює проблеми, які стримують розвиток українського кіно. Друге завдання на 2018 рік - визначити оптимальну цифру фінансування. 500 млн грн на підтримку кінематографу у нас вже є", - зазначив Гройсман.

Зустрівся з представниками української індустрії кіновиробництва. У державному бюджеті на 2018 рік вже закладено 500 млн на підтримку кінематографу. Думаю, що однією з головних задач на наступний рік є зробити систему, яка буде ефективною і яка зробить нас конкурентними на світовому ринку кіновиробництва. Надзвичайно приємно, що в останні кілька років вітчизняний кінематограф зробив колосальний прорив, тепер його потрібно розвивати. Ми, зі свого боку, будемо всіляко підтримувати цей розвиток.

Опубліковано Volodymyr Groysman 23 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, в уряді планюуть збільшити видатки на культуру в держбюджеті на 2018 рік на 900 мільйонів гривень. Зокрема 500 млн гривень передбачені на кіно, 202,9 млн гривень - на збереження національного культурного надбання, 200 млн гривень - на будівництво Пантеону героїв, Національний музей "Меморіал жертв голодомору".