ua en ru

Порошенко підписав закон щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг

Порошенко підписав закон щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг Фото: Порошенко схвалив закон щодо усунення адмінбар'єрів для експорту послуг

Підписання закону - величезний крок у створенні інвестиційного клімату в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг", передає прес-служба голови держави.

"Переходимо від електронних закупівель до електронного укладання контрактів. Нарешті це відбулося", - зазначив Порошенко.

Так, закон мінімізує адміністративні бар'єри під час процедур укладення зовнішньоекономічних контрактів, зарахування валютного виторгу, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Відтепер укладення зовнішньоекономічних договорів буде можливим не лише в письмовій, але і в електронній формі. Закон також закріплює заборону банкам вимагати переклад документів українською мовою, у разі якщо вони оформлені англійською, рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом і може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власноручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису, електронного підпису одноразовим ідентифікатором.

"Це дуже важливий крок, який ми маємо дуже інтенсивно продовжувати", - підкреслив президент під час підписання документа.

Він наголосив, що підписання закону - величезний крок у створенні інвестиційного клімату в Україні.

"Сьогодні це перший крок для того, щоб озброїти всіх, починаючи від бізнесмена і закінчуючи прем'єр-міністром, аргументами чому інвестори мають прийти сюди, чому тут будуть створені фантастичні умови для того, щоб вести бізнес", - пояснив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України надала українським компаніям можливість укладати договори з клієнтами по електронній пошті, схемою публічної оферти і в електронній формі. Відповідний законопроект №4496 у другому читанні підтримали 270 депутатів ВР.