ua en ru

Порошенко підписав закон про судову реформу

Порошенко підписав закон про судову реформу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Норми закону розширюють засоби захисту і засоби доказів в суді

Президент України Петро Порошенко підписав закон про судову реформу. Про це повідомляє прес-служба глави України.

"Порошенко підписав закон "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, законом вводяться нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни в правила кримінального процесу.

Так, законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів. Наголошується, що це найбільш комплексне реформування процесуального законодавства за останні 26 років.

"Норми цього закону розширюють способи судового захисту і засоби доказів в судовому процесі, забезпечують його відкритість та прозорість, сумлінність користування процесуальними правами, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ та правову визначеність і т. п.", - підкреслили в прес-службі глави.

Крім того, передбачене впровадження системи "електронного суду", яка спростить комунікацію з судом і зменшить витрати на утримання судової системи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України закликало Порошенка не підписувати закон про судову реформу.