ua en ru

Порошенко підписав закон про статус учасників Революції гідності

Порошенко підписав закон про статус учасників Революції гідності Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Статус УБД надається тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення або втратив здоров'я

Президент України Петро Порошенко підписав закон про статус учасників Революції гідності. Про це повідомляє прес-служба глави України у Facebook.

"Учасники Революції гідності робили ту ж справу, що і солдати на фронті. Не випадково, саме вони в 2014 році стали першими добровольцями", - заявив Порошенко.

За його словами, тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення або втратив здоров'я, відтепер надається статус учасника бойових дій.

"Сьогодні підписав відповідний закон, який відновлює справедливість. Це - повага з боку держави до мужності, яка була продемонстрована під час Революції гідності", - резюмував президент.

Підписання Закону Про статус ветеранів війни

Спецоперація Кремля по зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейськім Союзом була частиною гібридної війни проти України. Тому учасники Революції гідності робили ту ж саму справу, що й солдати на фронті. Не випадково, саме смороду у 2014 році стали першими добровольцями. Тім, хто на барикадах Майдану отримав поранення чи втратив здоров'я, віднині надається статус учасника бойових дій. Сьогодні підписав відповідний Закон, який відновлює справедливість. Це – шана з боку держави до мужності, яка була продемонстрована під час Революції Гідності.

Опубліковано Петром Порошенком 21 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 14 листопада парламент проголосував за зміни, згідно з якими постраждалим учасникам Революції гідності встановлюються пільги та гарантії їх соціального захисту.

Відзначимо, що в ході підготовки законопроекту до другого читання з нього виключили пункт про надання статусу учасника бойових дій тим, хто постраждав у ході акцій на Майдані. Представники потерпілих, зокрема, відзначали, що такий статус буде мати негативні наслідки при захисті їх прав у міжнародних судових інстанціях.