ua en ru

Порошенко підписав закон про вітання "Слава Україні" у Нацполіції та ЗСУ

Порошенко підписав закон про вітання "Слава Україні" у Нацполіції та ЗСУ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Нове військове привітання буде внесене в статути ЗСУ

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9036 про введення військового вітання "Слава Україні!" в Національній поліції та Збройних силах України. Про це він заявив у ході виступу перед учасниками міжнаціональних військових навчань "Чисте небо-2018", передає кореспондент РБК-Україна.

Президента сказав, що "дисципліна не позбавляє від необхідності поважати професіонала, поважати патріота, поважати людину, поважати військовий колектив", додавши, що такий "підхід підказує напрям оновлення військових статутів".

"Перші кроки ми вже зробили кілька тижнів тому, коли парламент підтримав пропозиції президента, прийняв закони і я його підписав щодо зміни до військових статутів щодо військового вітання. "Слава Україні" сьогодні природно для кожного українського воїна і громадянина", - заявив президент.

Нагадаємо, 10 жовтня спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9036 про введення військового вітання "Слава Україні!" в Національній поліції та Збройних силах України.

Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект про зміну привітання у Збройних силах України та Національної поліції на "Слава Україні - Героям Слава!", за відповідний законопроект №9036 проголосував 271 нардеп.

Відзначимо також, що у тексті статуту слова "товариш" замінюються словами "пан (пані)".

Як писало РБК-Україна раніше, на початку вересня парламент схвалив у першому читанні законопроект про зміну військового вітання "Слава Україні - Героям Слава!", за відповідний законопроект №9036 проголосували 283 нардепів. Документ вирішили доопрацювати до другого читання, щоб змінити вітання не лише у ЗСУ, але і в Нацполіції.