ua en ru

Порошенко підписав закон, який дозволить направити понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу

Порошенко підписав закон, який дозволить направити понад 3 млрд гривень на відновлення Донбасу Фото: Петро Порошенко

На Луганщині планують привести у робочий стан 60 кілометрів доріг

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення зміни до 4 підпункту 24 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України". Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

"Ми зробили все можливе для того, щоб знайти понад 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, і будуть використані для якнайскорішого фінансування відновлення постраждалого Донбасу", - наголосив Порошенко.


За словами президента, в першу чергу, кошти будуть спрямовані на ремонт та реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво та відновлення 23 амбулаторій та 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів з ремонту та реконструкції об’єктів соціальної сфери складе понад 1 млрд гривень. Значна увага буде приділена об’єктам з водозабезпечення та водовідведення – фінансування передбачене для 113 таких об’єктів.

На Луганщині планують привести у робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт та відновлення 6 зруйнованих мостів. Також передбачені кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.

"Всі кошти, які зібрані та спрямовані на Донбас, будуть контролюватися, і буде контролюватися ефективність інвестиції кожної копійки з цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розраховує на співпрацю з міжнародними організаціями щодо створення багатостороннього трастового фонду для відновлення Донбасу.