ua en ru

Порошенко підписав закон про забезпечення соціальним житлом переселенців

Порошенко підписав закон про забезпечення соціальним житлом переселенців Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Цей документ сприятиме забезпеченню реалізації права взяття на соціальний квартирний облік осіб з числа внутрішньо переміщених

Президент Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до закону України "Про житловий фонд соціального призначення" щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу адмінстрації президента.

Як зазначають у прес-службі, цей документ сприятиме забезпеченню реалізації права взяття на соціальний квартирний облік осіб з числа внутрішньо переміщених.

"Закон розширює перелік категорій осіб, які користуються правом взяття на соціальний квартирний облік, зокрема таке право надається особам з числа внутрішньо переміщених осіб, що не мають житла для проживання на підконтрольній українській владі території", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві соціальної політики України назвали число зареєстрованих переселенців з окупованих Криму та Донбасу. Наразі в Україні налічується понад 1,5 млн переселенців.

Додамо, Кабінет міністрів України посилив соціальний захист та права внутрішніх переселенців.

Крім того, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабмін пропонує врегулювати питання забезпечення житлом військовослужбовців, які раніше проживали на окупованих територіях. Наразі законодавством не врегульовано питання забезпечення житлом та перебування на квартирному обліку деяких категорій військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб, звільнених з військової служби, які прибули з тимчасово окупованих Криму і районів Донбасу.