ua en ru

Порошенко підписав закон про зміни у земельний кадастр

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1325 "Про внесення змін до закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо відміни плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них".

Президент України Петро Порошенко 27 червня підписав закон № 1325 "Про внесення змін до закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо відміни плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них". Про це повідомила прес-служба Президента України.

6 червня народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 3061 "Про внесення змін до закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо відміни плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та зміни до них". За відповідне рішення проголосували 256 депутатів.

Згідно із законом, за надання відомостей з Державного земельного кадастру справляється плата, в той же час надання відомостей з Державного земельного кадастру за зверненням Верховної Ради АР Крим, Ради міністрів АР Крим, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування здійснюються безкоштовно.

Так, закон вносить зміни до статті 24, 26, 29, 29, 40 і 41 закону України "Про державний земельний кадастр", яким скасовує плату за державну реєстрацію земельних ділянок, внесення відомостей про земельну ділянку до Поземельної книги, за внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, про суборенду, сервітут, які поширюються на частину земельної ділянки, а також внесення до них змін.