ua en ru

Порошенко підписав закон про дострокові пенсії сім'ям загиблих майданівців

Порошенко підписав закон про дострокові пенсії сім'ям загиблих майданівців Фото: підписання указу президентом (president.gov.ua)

Президент затвердив призначення таких пенсій за віком

Президент Петро Порошенко затвердив закон, який дозволяє призначення дострокової пенсії за віком членам сімей загиблих учасників Революції Гідності. Цей документ він підписав на відкритті виставки, присвяченій Євромайдану - творчим особистостям "Переведи мене через Майдан", повідомляє прес-служба глави держави в Twitter.

"Щойно підписав закон, який дозволяє призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули чи померли внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності", - відзвітував глава держави в мікроблозі.

На його думку, це повинно бути свідченням і доказом "того пріоритету, який є в української влади, вшанування пам'яті учасників Революції гідності".

Нагадаємо, 8 лютого 2018 року Верховна Рада проголосувала за законопроект №7429 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей загиблих (померлих) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності.