ua en ru

Рада схвалила призначення дострокової пенсії сім'ям загиблих учасників Революції Гідності

Рада схвалила призначення дострокової пенсії сім'ям загиблих учасників Революції Гідності Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

За відповідний законопроект проголосували 232 народних депутата

Верховна Рада України проголосувала за законопроект №7429 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей загиблих (померлих) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, за відповідний законопроект проголосували 232 народних депутата, проти - 1, утрималися - 8, не голосував - 101 нардеп.

Нагадаємо, 6 лютого Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін в пункт 6-2 Розділ V "Прикінцеві положення" закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо деяких питань споруди меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.

За відповідний закон проголосували 255 народних депутатів. "Проти" не голосував не один нардеп, утрималися - 2. Так, законом Рада розблокувала будівництво меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної сотні. Законом внесено зміни до пункту 62 розділу V "Прикінцеві положення" закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", виклавши абзаци перший і третій у такій редакції: "Встановити, що дія частини третьої статті 24 цього закону не поширюється на надання земельних ділянок в місті Києві в користування Національному меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Переваги для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу та його складових частин".