ua en ru

Порошенко підписав закон щодо додаткових гарантій працевлаштування учасників АТО

Порошенко підписав закон щодо додаткових гарантій працевлаштування учасників АТО Фото: президент схвалив додаткові гарантії працевлаштування бійців АТО

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1436-VIII "Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення", передає прес-служба голови держави.

Так, документ спрямований на поліпшення соціального захисту учасників АТО.

Зокрема, закон розширює перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та включають в нього учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення.


При цьому зміни стосуються лише осіб, які зареєстровані в Державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.

Підкреслюється, що роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце, за направленням служби зайнятості, зазначених осіб, строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада гарантувала бійцям АТО додаткові пільги при працевлаштуванні. За відповідний законопроект в цілому проголосували 235 народних депутатів.