ua en ru

Порошенко підписав спрямований на спрощення ведення бізнесу закон

Порошенко підписав спрямований на спрощення ведення бізнесу закон Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон також покликаний спростити залучення інвестицій емітентами цінних паперів

Президент України Петро Порошенко підписав закон, спрямований на спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Повідомляється, що Порошенко підписав закон №2210-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів". Документ вирішує проблему розподілу акціонерних товариств на публічні та приватні за формальними ознаками, усуває дисбаланс у законодавстві і запроваджує європейські принципи в питанні визначення та регулювання публічних компаній.

Закон змінює підхід до віднесення акціонерних товариств до публічних та приватних і пропонує відмовитися від фіксування в найменуванні акціонерного товариства його типу. Також виключається вимога про необхідність того, щоб банки функціонували тільки у формі публічних акціонерних товариств. При цьому на банки поширюються вимоги щодо розкриття інформації, як і на публічні компанії, а також встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління.

Нагадаємо, раніше Порошенко затвердив зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.