ua en ru

Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2017 рік

Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2017 рік Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Зміни до держбюджету забезпечать фінансування на підтримку соціально вразливих верств населення

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік". Про це повідомляє прес-служба глави України.

"Ключові напрямки використання цих грошей дуже важливі. Перші, хто мають отримати кошти від перевиконання бюджету - це бідні верстви населення. Маються на увазі люди, які отримують субсидії. Ми повинні забезпечити, щоб у повному обсязі їх витрати були профінансовані", - заявив Порошенко.

За його словами, глава України має пропозиції про заохочення тих одержувачів субсидій, які економлять енергоресурси для впровадження енергозберігаючих технологій у своїх будинках.

"Ті, хто економлять електроенергію, ті, хто економлять тепло, будуть мати можливість живими грошима отримати кошти, які вони можуть витратити на оплату комунальних послуг або на енергоефективність. І ця ініціатива отримала підтримку в уряді", - заявив Порошенко.

Крім того, президент зазначив, що перевиконання бюджету стало можливим завдяки детінізації та боротьбі з корупцією.

"Кошти, які оберталися в корупційних угодах, заведені зараз до структури державного бюджету і починають працювати на українському оборону та безпеку на українську економіку", - констатував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко підписав закон "Про Конституційному суді", який є складовою частиною судової реформи.