ua en ru

Порошенко подав до Ради пропозицію щодо внесення правок до закону про освіту

Порошенко подав до Ради пропозицію щодо внесення правок до закону про освіту Фото: Петро Порошенко

Правки передбачають забезпечення продовження розвитку інклюзивної освіти в Україні

Президент України Петро Порошенко подав у Верховну раду України проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" про особливості доступу осіб з особливими освітніми потребами в освітніх послуг", який забезпечить продовження розвитку інклюзивної освіти в країні. Про це повідомляє прес-служба президента.

Так, законопроектом передбачається навчання осіб з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах, які найбільш зручні для дитини і найближчі за місцем проживання. Також вперше на законодавчому рівні визначаються терміни "особа з особливими освітніми потребами", "індивідуальна програма розвитку" і "корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги". Крім того, законопроект забезпечує фінансування навчання осіб з особливими освітніми потребами за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив уповноваженому уряду з прав людей з інвалідністю Раїси Панасюк розробити рекомендації для місцевих органів влади щодо забезпечення допуску інвалідів до соціальних об'єктів, об'єктів інфраструктури, житлового фонду і транспорту.