ua en ru

Порошенко: переговори про формування коаліції в Раді розпочнуться вже завтра

Президент України Петро Порошенко прогнозує, що переговори про формування коаліції у Верховній Раді розпочнуться вже завтра. Про це Президент України заявив на прес-конференції в штабі партії "Блок Петра Порошенко", передає кореспондент РБК-Україна.

Президент України Петро Порошенко прогнозує, що переговори про формування коаліції у Верховній Раді розпочнуться вже завтра. Про це Президент України заявив на прес-конференції у штабі партії "Блок Петра Порошенка", передає кореспондент РБК-Україна.

"Два місяці тому, коли приймалося рішення про проведення дострокових парламентських виборів, було багато упереджень, що ми не зможемо їх провести... Але я пишаюся народом України! Я дуже сподіваюся, що підрахунок голосів буде швидким. Ніхто його не затягуватиме. І наступного тижня, враховуючи 10-денний термін і можливість заперечування результатів, ми зможемо забезпечити формування нової більшості, коаліції і уряду... Ми жодним чином не повинні затягувати цей процес формування нової проєвропейської більшості", - заявив він.

Президент додав: "Я запрошую всі демократичні сили до формування демократичної коаліції. Ми підготували коаліційну угоду. Вона не про посади і пости.., а про ті ініціативи, які ми повинні реалізувати... Щоб не втрачати час, коаліційні консультації розпочнуться вже завтра".

Нагадаємо, згідно з даними екзит-полів, у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока та "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.