ua en ru

Порошенко передасть генсеку ООН ноту про непродовження договору про дружбу з РФ

Порошенко передасть генсеку ООН ноту про непродовження договору про дружбу з РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Сьогодні Порошенко виступить на сесії Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко сьогодні передасть генсеку ООН Антоніу Гутеррішу дипломатичну ноту про непродовження договору про дружбу і співробітництво з Російською Федерацією. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко.

Зокрема, Геращенко зазначила, що Порошенко 26 вересня виступить на пленарній сесії Генасамблеї ООН. Крім того, сьогодні він передасть генсеку ООН дипломатичну ноту про непродовження договору про дружбу і співробітництво з Російською Федерацією.

Порошенко передасть генсеку ООН ноту про непродовження договору про дружбу з РФ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що РФ отримала ноту від України про непродовження договору про дружбу. У російському Міністерстві закордонних справ (МЗС) заявили, що такі дії України продовжують "процес "зачистки" договірно-правової бази".

Крім того, у Росії заявили про наслідки для України, в разі розриву договору по Азовському морю. У той же час про якісь конкретні кроки російської сторони на даний момент невідомо. До цього в українському МЗС заявили, що денонсація угоди дасть Росії можливість заявити про територіальну суперечку.