ua en ru

Порошенко очікує ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця року

Порошенко очікує ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця року Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко очікує ухвалення закону про сільську медицину у листопаді

Президент України Петро Порошенко очікує ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця 2017 року. Про це він заявив сьогодні на засіданні Ради регіонального розвитку.

"У листопаді очікую ухвалення закону про сільську медицину, а до кінця сімнадцятого - закону про Антикорупційний суд", - сказав він.

Говорячи про закон про сільську медицину, Порошенко також закликав голів обласних державних адміністрацій спільно з Міністерством регіонального розвитку оперативно визначити схеми розміщення і розташування сільських лабораторій. У свою чергу, уряд повинен в найкоротші терміни прийняти державні програми з урахуванням всіх нюансів розвитку сільської медицини на підставі нового закону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав Верховну Раду негайно розпочати розробку законопроекту про Антикорупційний суд.

"Ще в минулому році в законі "Про судоустрій і статус суддів", який був внесений мною, з'явилася норма про Антикорупційний суд. Тепер я наполягаю і наголошую, щоб з участю представників усіх фракцій негайно почалася робота по розробці нового проекту, де будуть враховані всі пропозиції Венеціанської комісії", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що готовий делегувати в робочу групу свого представника, щоб протягом декількох тижнів був представлений узгоджений законопроект.