ua en ru

Порошенко очікує політичного рішення від ЄС щодо запровадження безвізового режиму з Україною

Порошенко очікує політичного рішення від ЄС щодо запровадження безвізового режиму з Україною

Україна виконала всі технічні завдання і чекає на політичне рішення від Європейського союзу щодо запровадження безвізового режиму. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із спікером Сейму Латвійської Республіки Інарою Мурніеце у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, сторони обговорили найближчий саміт східного партнерства, який пройде в Ризі в травні поточного року і на якому очікується прийняття рішення про безвізовий режим ЄС для України.

"Попри війну, попри складні умови, Україна виконала усі свої зобов'язання і розраховує на підтримку. Запровадження безвізового режиму для України стало б добрим прикладом для інших країн-членів Східного партнерства", - заявив Порошенко.

У свою чергу голова парламенту Латвії запевнила Президента в солідарності і єдності Латвії з Україною. "Те, що стосується України, - стосується Латвії", - наголосила Мурніеце.

Вона відзначила, що Латвія завжди підтримувала Україну, особливо зараз в латвійському суспільстві спостерігається велика громадська активність щодо різних гуманітарних ініціатив підтримки України.

Також латвійська сторона запропонувала допомогу у впровадженні реформ та висловила готовність поділитися своїм реформаторським досвідом.

Нагадаємо, у ЄС схвалили українські біометричні паспорти.

Вчора у Брюсселі Порошенко закликав ЄС надати Україні безвізовий режим на саміті східного партнерства.