ua en ru

Порошенко відреагував на заяву Додона про готовність до діалогу

Порошенко відреагував на заяву Додона про готовність до діалогу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко чекає від Молдови твердої підтримки територіальної цілосності України включно з Кримом

Президент України Петро Порошенко відреагував на заяву президента Молдови Ігоря Додона про готовність до діалогу з Україною. Про це Порошенко повідомив у рамках виступу на нараді керівників закордонних дипустанов, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Порошенко заявив, що чекає від Молдови твердої підтримки територіальної цілосності України включно з Кримом.

"Днями президент Молдови заявив, що він готовий до діалогу. Я зі свого боку, теж хочу заявити, що я завжди підтримував таку можливість. Ми маємо дуже плідні стосунки на міжурядовому рівні. Про це добре відомо главі держави Молдова, як і про очікування президента Порошенка, офіційного Києва на абсолютно чітку підтримку територіальної цілосності, незалежності нашої держави, включно з Кримом. Чекаємо відповідної твердої позиції від наших сусідів", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Додон заявив, що готовий до діалогу та будь-яких контактів з Україною.

"Я, як і раніше, відкритий, нещодавно навіть направив панові Порошенку привітання з нагоди національного свята - Дня незалежності України", - сказав Додон.

Зазначимо, що під час виборчої кампанії, в листопаді 2016 року, Додон говорив, що окупований Крим є де-факто російською територією.