ua en ru

Порошенко відзначив внесок дисидентів і політиків 90-х в незалежність України

Порошенко відзначив внесок дисидентів і політиків 90-х в незалежність України Фото: президент України Петро Порошенко

Порошенко також відзначив значення незалежності України в умовах агресії РФ

Президент України Петро Порошенко відзначив внесок дисидентів політиків 90-х у незалежність України. Про це він заявив на виступі до Дня незалежності України у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, значний внесок у незалежність України внесли В'ячеслав Чорновіл і партія Народний Рух, а також перший президент Леонід Кравчук.


"Чи змогли б ми скористатися цим шансом, якщо б першою особою був не Леонід Кравчук?", - зазначив Порошенко.

Він також висловив упевненість, що незалежність України стала закономірним результатом політичних процесів початку 90-х років минулого століття.

"Незалежність - це закономірний результат. (Незалежність, - ред.) вибороли інтелектом, потом, кров'ю. Вічна пам'ять героям, які загинули за незалежність України", - додав Порошенко.

Він також відзначив значення незалежності України в умовах агресії РФ.

"Ми влаштували те, що Путін назвав найбільшою геополітичною катастрофою. Постійна оглядка на Москву міцно сиділа в свідомості і не дозволяла рухатися вперед... Угода про асоціацію (з ЄС, - ред.) вже працює і компенсує те, що принесла війна", - додав Порошенко.

При цьому він зазначив, що Росія продовжує чинити економічний тиск на Україну

"Головний наш гарант - це Збройні сили України, і це куди більш серйозно, ніж Будапештський меморандум", - заявив Президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві розпочався парад до Дня незалежності України.