ua en ru

Порошенко: Скасування Радою Федерації РФ дозволу на використання російських військ в України - наслідок мирного плану

Президент України Петро Порошенко заявив, що скасування Радою Федерації Росії дозволу на використання військ РФ на території України - це наслідок реалізації мирного плану Президента України.

Президент України Петро Порошенко заявив, що скасування Радою Федерації Росії дозволу на використання військ РФ на території України - це наслідок реалізації мирного плану Президента України. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Порошенко заявив, що скасування Радою Федерації Росії дозволу на використання військ РФ на території України - наслідок реалізації мирного плану Президента України", - йдеться у повідомленні.

Порошенко нагадав, що йому довелося прийняти непросте рішення про припинення Україною вогню в односторонньому порядку.

"Знаю, що сам факт таких консультації сприйнятий у суспільстві неоднозначно. Так звані "яструби" прагнуть швидких, жорстких військових дій, інші вимагають масштабних компромісів - тільки щоб не було війни. Відповім обом сторонам: наша мета - не війна. Не ми, не Україна її розпочала. Наша мета - мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і не на будь-яких умовах", - підкреслив Порошенко.

Він також нагадав, що мирний план отримав підтримку всіх міжнародних організацій та глав держав.

Нагадаємо, сьогодні, 25 червня 2014 р., СовФед РФ на своєму засіданні підтримав пропозицію Путіна про скасування дозвіл на використання Збройних сил РФ на території України.