ua en ru

Порошенко відмовився коментувати "чорну бухгалтерію" ПР

Порошенко відмовився коментувати "чорну бухгалтерію" ПР Фото: Порошенко не коментував "чорну бухгалтерію" ПР

Але висловив надію, що відповідне розслідування НАБ завершиться вироком

Президент України Петро Порошенко відмовився давати які-небудь коментарі з приводу оприлюдненої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час пресс-конференции, передає кореспондент РБК-Україна.

У той же час, Порошенко підкреслив, що у нього немає абсолютно ніяких конфліктів з колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком.


"Якщо генерал Трепак, мав ці документи, то як генерал або офіцер СБУ, він зобов'язаний був або доповісти керівництву або порушити кримінальну справу, а потім далі визначати по підсудності, за якими статтями, і хто його повинен розслідувати. Як цивільна особа, він може робити, що завгодно", - зазначив президент.

"Якщо вони (документи - ред.) були у нього два роки і він не порушив (кримінальну справу - ред.), я сподіваюся, що це не так, я буду дуже розчаровний, це не схоже на Трепака. Якщо йому хтось підкинув і він побіг в НАБ - це його право. Але зараз він повів себе як політик, а не як кадровий співробітник спецслужб", - заявив Порошенко.

Також глава держави повідомив, що голова СБУ Василь Грицак запевнив його в тому, що не володів відповідною інформацією до того, як отримав її від генерала Трепака.

"Оприлюднення не полегшить розслідування", - додав він, висловивши сподівання, що відповідне розслідування завершиться вироком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ вивчить походження документів "чорної бухгалтерії" ПР.