ua en ru

Порошенко схвалив створення Єдиного держреєстру ветеранів

Порошенко схвалив створення Єдиного держреєстру ветеранів Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Реєстр буде створено для реалізації ветеранами пільг та інших соціальних гарантій

Президент України підписав законопроект №9508 "Про внесення змін до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" про Єдиний державний реєстр ветеранів війни". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті Верховної ради.

Останній етап проходження документа станом на 26 лютого - повернуто з підписом президента.

Порошенко схвалив створення Єдиного держреєстру ветеранів

Так, Єдиний держреєстр ветеранів війни - це єдина державна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збору, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту та знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей таких осіб та інших осіб, на яких поширюється дія цього закону.

Реєстр створюється для забезпечення:

  • обліку ветеранів;
  • реалізації ветеранами пільг та інших соціальних гарантій, передбачених цим та іншими законодавчими актами;
  • адміністрування потреб ветеранів;
  • координації діяльності органів виконавчої влади та у випадках, передбачених законом, органів місцевого самоврядування, з питань соціального захисту ветеранів.

Відповідно до закону, сукупність відомостей про фізичних осіб (персональні дані), що містяться у реєстрі, є інформацією з обмеженим доступом. Обробка таких відомостей здійснюється із дотриманням вимог закону "Про захист персональних даних".

Відповідальним за забезпечення формування та ведення реєстру є Міністерство у справах ветеранів, яке є і розпорядником реєстру. Разом з тим порядок створення, ведення, доступу до відомостей реєстру та їх використання, порядок отримання інформації з інших реєстрів та інформаційних баз даних щодо фізосіб для внесення до реєстру визначаються Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, 7 лютого парламент схвалив за основу і в цілому законопроект №9508 про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. За документ з другого разу проголосували 237 нардепів (спочатку 221).

Як писало РБК-Україна раніше, даний законопроект №9508 внесли в Раду в кінці січня 2019 року.

Додамо, на початку грудня 2018 року міністр у справах ветеранів Ірина Фріз анонсувала створення Єдиного державного реєстру ветеранів.