ua en ru

Порошенко схвалив угоду з ЄС про участь України в бізнес-програмі COSME

Порошенко схвалив угоду з ЄС про участь України в бізнес-програмі COSME Фото: Петро Порошенко

Президент підписав відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)". Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, ратифікація угоди COSME дасть змогу Україні реалізовувати проекти за такими напрямками програми: покращення умов доступу малих та середніх підприємств на ринки; покращення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу.

Програма ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)" (Competiveness of Small and Medium Enterprises) - європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу.

Зазначається, що ратифікація угоди відкриє доступ українським підприємствам державного, приватного та громадського секторів до фінансування як з боку бюджету програми, так і з боку інвестиційних та венчурних фондів Євросоюзу.

Нагадаємо, у лютому ВР підтримала за основу та в цілому законопроект №0130 "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)". За документ з другого разу проголосували 226 парламентарів (спочатку 224 нардепа).