ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Японією про захист інвестицій

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Японією про захист інвестицій Фото: зустріч лідерів Японії і України

Закон ратифікує угоду між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 505-VIII "Проратифікацію угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій" Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.
"Повернуто з підписом від Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Закон ратифікує угоду між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій, підписану 5 лютого 2015 р. Києві.

Угодою передбачається надання інвесторам договірних сторін режим найбільшого сприяння щодо створення, придбання і розширення інвестицій; на взаємній основі гарантується захист від незаконної експропріації та націоналізації інвестицій; закріплюється право інвесторів на вільний переказ коштів, пов'язаних із здійсненням інвестицій, визначаються процедури врегулювання інвестиційних спорів.

Угода спрямована на створення сприятливих умов для подальшого розвитку українсько-японського інвестиційного співробітництва.

"Ратифікація угоди дозволить значно знизити можливість некомерційних ризиків, збільшити обсяги іноземних інвестицій, сприятиме забезпеченню макроекономічної стабільності української економіки", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, 3 червня 2015 р. Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому відповідний законопроект №0020, за який проголосували 289 депутатів при 226 мінімально необхідних.