ua en ru

Порошенко схвалив надання військово-цивільних адміністраціям бюджетних повноважень

Порошенко схвалив надання військово-цивільних адміністраціям бюджетних повноважень Фото: Петро Порошенко

Президент підписав закон № 486-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 486-VIII "Провнесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання окремих питань у зв'язку з прийняттям закону України "Про військово-цивільних адміністрації")". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (30.06.2015)", - йдеться на сайті парламенту.

Цей закон, прийнятий ВРУ, має технічне значення. Згідно пояснювальній записці до законопроекту його підготовка обумовлена прийняттям закону № 141-VIII "ПРО військово-цивільні адміністрації" та необхідністю забезпечення реалізації повноважень військово-цивільних адміністрацій, що створюються для нормалізації життєдіяльності населення на територіях проведення антитерористичної операції.

Закон, який прийняв парламент, вносить зміни до статті 67-2 Бюджетного кодексу України, і викладає його в новій редакції: "У разі припинення діяльності органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади Донецької та Луганської областей їх функції в частині бюджетних повноважень здійснюються військово-цивільними адміністраціями відповідно до закону України "Про військово-цивільних адміністрації".

Зазначимо, що чинною редакцією цієї статті визначено, що у разі припинення діяльності органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей їх функції в частині бюджетних повноважень здійснюються місцевими державними адміністраціями та виконавчими органами міських рад за окремим рішенням Кабінету міністрів України, яке приймається на підставі звернення відповідної обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 2 червня Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 2684 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання окремих питань у зв'язку з прийняттям закону України "Про військово-цивільні адміністрації")". За відповідне рішення проголосували 240 надепов при 226 мінімально необхідних.