ua en ru

Порошенко схвалив право Міноборони засновувати друковані видання на час АТО

Порошенко схвалив право Міноборони засновувати друковані видання на час АТО Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент сьогодні підписав відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №5008 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції)". Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної Ради.

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Згідно з проектом, до складу редакційної колегії друкованого засобу масової інформації, створеного цими відомствами, повинні пропорційно входити прес-офіцери прес-центру штабу АТО, журналісти, що працюють в зоні АТО, а також представники громадських об'єднань і організацій.

Передбачається, що фінансування діяльності друкованого засобу масової інформації здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. При цьому встановлюється, що після завершення АТО друковане ЗМІ підлягає реформуванню відповідно до закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації".

Нагадаємо, в травні Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №5008. За документ проголосували 226 нардепів.