ua en ru

Порошенко схвалив право ГПУ висувати своїх представників у ВРЮ

Порошенко схвалив право ГПУ висувати своїх представників у ВРЮ Фото: Петро Порошенко

Повернуто з підписом від Президента

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 336-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо окремих питань забезпечення діяльності органів прокуратури". Про це сказано на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон дає право Генеральній прокуратурі України висувати своїх представників до Вищої ради юстиції до набрання чинності закону України "Про прокуратуру".

Так, закон доповнює пунктом 4 розділу ІІ закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" новим абзацом, яким встановити, що "скликання та проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури з метою призначення членів Вищої ради юстиції до набрання чинності закону України "Про прокуратуру" № 1697-VII від 14 жовтня 2014 року здійснюється в порядку, затвердженому Генеральним прокурором України".

Крім того, пропонується внести зміни в закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції", згідно з яким до початку діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції, за прокуратурою та Службою безпеки України залишаються повноваження щодо складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Нагадаємо, 21 квітня 2015 р. Верховна Рада дозволила ГПУ висунути своїх представників у ВРЮ. За відповідний законопроект № 2666 проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.