ua en ru

Порошенко погодив скасування ліцензій на імпорт активних фармацевтичних інгредієнтів

Порошенко погодив скасування ліцензій на імпорт активних фармацевтичних інгредієнтів

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 126-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (30.01.2015)", - йдеться у статусі проходження документу.

Закон скасовує ліцензування імпорту активних фармацевтичних інгредієнтів, введення якого передбачалося з 1 січня 2015 р.

Як зазначали депутати під час обговорення даного законопроекту в парламенті, ліцензування активних фармацевтичних інгредієнтів та імпорту сировини для виробництва ліків суперечить європейській та світовій практиці, і Україна стала єдиною в світі країною, де законодавчо встановлена вимога ліцензування імпорту субстанцій".

Така норма у національному законодавстві України могла привести до зупинки виробництва на 116 вітчизняних фармацевтичних підприємствах з 1 січня 2015 р.

"Жодне вітчизняне підприємство не зможе отримати ліцензії на імпорт, тому що у закордонних виробників фармацевтичних субстанцій просто не існує документів, необхідних для отримання ліцензії", - зазначали депутати.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила цей законопроект (№ 1498) 15 січня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 347 депутатів з 226 мінімально необхідних.