ua en ru

Порошенко схвалив призначення пенсії за інвалідність в ході Євромайдану

Порошенко схвалив призначення пенсії за інвалідність в ході Євромайдану Фото: Порошенко схвалив призначення пенсії за інвалідність в ході Майдану

Про це свідчить інформація на сайті парламенту

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає призначення пенсії громадянам, які отримали інвалідність під час Революції гідності, незалежно від наявності страхового стажу.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту на сторінці відповідного законопроекту №4022 "Про внесення змін до статті 32 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування "щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в "Революції гідності". Статус документа - повернуто з підписом від президента.

Так, законом встановлюється, що якщо інвалідність була отримана в результаті поранень, контузії або інших ушкоджень здоров'я в ході "Революції гідності", і людина звернулася за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія по інвалідності призначається незалежно від наявності страхового стажу.

Нагадаємо, в лютому Верховна Рада України передбачила призначення пенсії громадянам, які отримали інвалідність під час Революції гідності, незалежно від наявності страхового стажу. Відповідний законопроект №4022 підтримали 245 нардепів.