ua en ru

Порошенко схвалив компенсацію 50% вартості житла ветеранам АТО і біженцям

Порошенко схвалив компенсацію 50% вартості житла ветеранам АТО і біженцям Фото: Петро Порошенко

Буде збільшено ставку фінансування по кредитах на будівництво доступного житла

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №4550 "Про внесення змін до статті 4 закону" Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва "(щодо реалізації державних житлових програм)". Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної Ради.

Так, останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Зокрема, законопроект передбачає розширення категорії одержувачів державної підтримки в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особами, які є ветеранами антитерористичної операції і родичами осіб, які загинули в АТО.

Крім того, буде збільшена ставка фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла з 3% до 7%.

До переліку таких одержувачів також увійдуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло було зруйновано в результаті бойових дій в районах проведення АТО в Донецькій і Луганській областях у порядку, встановленому законом "Про боротьбу з тероризмом".

Нагадаємо, в березні Рада підтримала в другому читанні законопроект №4550 "Про внесення змін до статті 4 закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм)". За документ проголосували 265 депутатів ВР.