ua en ru

Рада розширила перелік одержувачів держпідтримки у розмірі 50% від вартості житла

Рада розширила перелік одержувачів держпідтримки у розмірі 50% від вартості житла Фото: ВРУ

За документ проголосували 265 депутатів

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4550 "Про внесення змін до статті 4 закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм)". За документ проголосували 265 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, законопроект передбачає розширення категорії отримувачів державної підтримки у розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особами, які є ветеранами антитерористичної операції і родичами осіб, загиблих в АТО.

Крім того, буде збільшена ставка фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла з 3% до 7%.

Відзначимо, що в ході обговорення проекту на підтвердження була поставлена правка, яка передбачала, що в перелік таких одержувачів також увійдуть внутрішньо переміщені особи, чиє житло було зруйновано в результаті бойових дій у районах проведення АТО в Донецькій і Луганській областях в порядку, встановленому законом "Про боротьбу з тероризмом". Однак спочатку норму підтримали лише 155 депутатів ВР. Потім спікер ВР Андрій Парубій знову поставив поправку на підтвердження. За норму проголосували 250 парламентаріїв, таким чином, вона залишилася в законі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України підтримала раніше ветований законопроект №2289 про обов'язкову державну охорону міністрів закордонних справ і посадових осіб міжнародних організацій, які перебувають в Україні, з пропозиціями президента Петра Порошенка.