ua en ru

Світова громадськість вимагає миру в Україні, - Медведчук

Світова громадськість підтримує миротворчі зусилля українців з припинення війни на Донбасі. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

За словами політика, заклик 16 українських, російських і західних бізнесменів припинити війну в Україні свідчить про підтримку світовою громадськістю миротворчих зусиль українського народу.

Крім того, лідер "Українського вибору" зазначив, що найважливішим завданням для Петра Порошенка у перший рік президентства українці вважають встановлення миру на Донбасі. Таку думку висловили 86% учасників опитування, проведеного компанією TNS.

"Важливо відзначити, що лише 36% українців позитивно оцінили діяльність Петра Порошенка в перший місяць його перебування на посаді глави держави. 25 травня на виборах Президента Петро Порошенко отримав величезний кредит довіри саме тому, що обіцяв відновити мир на Сході країни. Тепер прийшов час виконати обіцянку, в іншому випадку Президент ризикує втратити довіру жителів не тільки Донбасу, але й усієї України", - підсумував Медведчук.

Нагадаємо, раніше, 16 великих бізнесменів закликали припинити війну в Україні. "Ми, бізнес-лідери України, Росії та інших країн світу, закликаємо наші уряду до співпраці... Ми готові запропонувати будь-яку підтримку, що в наших силах... Переговори, а не війна - ось вихід з цієї складної ситуації", - сказано у їхньому зверненні. До заклику приєдналися голова Unilever Пол Полман, нобелівський лауреат, економіст Мухаммад Юнус, засновник Virgin Річард Бренсон, меценат Віктор Пінчук та багато інших.