ua en ru

Порошенко доручив Кабміну до 1 липня переглянути межі зони відчуження

Порошенко доручив Кабміну до 1 липня переглянути межі зони відчуження Фото: президент України Петро Порошенко

Президент оголосив 2016 роком пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України до 1 липня 2016 року переглянути і уточнити межі територій зони відчуження і безумовного відселення. Відповідний указ № 702/2015 "Про заходи у зв'язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи" опублікований на сайті глави держави.

Порошенко також оголосив 2016 рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

У зв'язку з цим Кабінету міністрів доручено розробити та затвердити план заходів, передбачивши, зокрема, заходи щодо поліпшення умов соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Уряду доручено підготувати проведення 26 квітня 2016 року в Києві пам'ятних заходів.

Також, згідно з указом, Кабмін повинен забезпечити виконання фінансових зобов'язань України щодо внесків до міжнародних фондів з реалізації міжнародних проектів на ЧАЕС.

У шестимісячний термін уряд має внести пропозиції щодо створення Чорнобильського біосферного заповідника, а також забезпечити до 1 липня 2016 року перегляд та уточнення меж територій зони відчуження і безумовного відселення, проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення та реєстрації прав на землю.

Міністерству закордонних справ України доручено організувати проведення закордонними дипломатичними установами заходів у зв'язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що аварія на Чорнобильській атомній електростанції породила безліч проблем, які з плином часу трансформуються, але не зникають.