ua en ru

Порошенко обговорив із Зурабовим необхідність припинити вогонь на сході України цього тижня

Президент України Петро Порошенко обговорив з послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим необхідність припинення бойових дій на сході України цього тижня.

Президент України Петро Порошенко обговорив з послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим необхідність припинення бойових дій на сході України цього тижня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Президента України.

"Ми повинні цього тижня припинити вогонь. Для мене кожен день, коли помирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним. Тому по-перше, потрібно відновити роботу державного кордону України, для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який живе на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має", - підкреслив Президент України 8 червня на засіданні тристоронньої контактної групи по реалізації мирного плану на сході України.

Під час зустрічі, на якій були присутні також від України посол України в Німеччині Павло Клімкін, спеціальний представник генерального секретаря ОБСЄ Хайді Тальявіні, Порошенко підкреслив, що сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Оландом і Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Глава держави запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щоденно для обробки зробленого та координації подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на сході України.