ua en ru

Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Болгарії подальшу співпрацю між країнами

Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Болгарії подальшу співпрацю між країнами Фото: Порошенко і Борисов (president.gov.ua)

Цього року на 46% зріс товарообіг між Україною та Болгарією

Президент України Петро Порошенко у Одесі зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента.

Порошенко відзначив високий рівень співпраці між двома країнами і виконання домовленостей, досягнутих в травні 2018 року. Зокрема, щодо завершення капітального ремонту школи, модернізації дороги Одеса-Рені через Болград і в перспективі продовження цієї дороги як транспортного коридору до Варни і Софії.

"Глава держави зазначив, що безвізовий режим зробив дві країни ближчими і вже цього року на 300 тис. українців більше відвідали Болгарію. Він зауважив також, що на 46% зріс товарообіг між країнами", - повідомляють у прес-службі.

Порошенко подякував за рішення ЄС про надання макрофінансової допомоги та продовження санкцій проти РФ під час головування Болгарії в ЄС в першій половині 2018 року.

Своєю чергою, Борисов запропонував відкрити болгарську школу в Одесі. Порошенко підтримав цю ініціативу і запропонував також відкрити в Софії український культурний центр.

Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Болгарії подальшу співпрацю між країнами

Фото: зустріч Порошенка і Борисова (president.gov.ua)

Нагадаємо, Порошенко 13 липня призначив Віталія Москаленка послом в Болгарії.

Зазначимо, Москаленко в 1994-1998 роках працював у посольстві України в Болгарії на посаді першого секретаря.

Він також керував дипломатичною місією України в Боснії і Герцеговині (2004-2005 роки), а з 2005 по 2009 рік був послом України в Македонії. З 2011 року працював генконсулом України в Ростові-на-Дону.