ua en ru

Порошенко обговорив з міністром оборони Польщі посилення військового співробітництва

Порошенко обговорив з міністром оборони Польщі посилення військового співробітництва Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Українська армія вперше у своїй історії візьме участь у військових навчаннях країн "Вишеградської четвірки"

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем обговорив питання посилення військового співробітництва між країнами. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

"Петро Порошенко та Антоні Мацеревич обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною і Польщею, реалізацію рішень Варшавського саміту НАТО, а також питання активізації участі України в багатонаціональних тренуваннях", - йдеться в повідомленні Адміністрації президента.

Крім того, сторони домовилися, що підрозділи Збройних сил України вперше у своїй історії візьмуть участь у військових навчаннях країн "Вишеградської четвірки".

Порошенко також відзначив інтенсивність діалогу між оборонними відомствами України та Польщі, зокрема, в рамках українсько-польсько-литовської бригади (ЛитПолУкрбриг).

alt

Фото: сторони обговорили питання посилення військового співробітництва між Україною та Польщею (president.gov.ua)

Нагадаємо, в кінці червня Україна та країни "Вишеградської четвірки" обговорили новий формат поглибленого співробітництва.