ua en ru

Україна і Вишеградська четвірка обговорили новий формат поглиблення співпраці

Україна і Вишеградська четвірка обговорили новий формат поглиблення співпраці Фото: зустріч країн "четвірки", Балтії та України (прес-служба Міноборони)

Йдеться про формат "Вишеградська четвірка + країни Балтії + Україна"

Українська делегація та представники країн "Вишеградської четвірки" (Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини) обговорили новий формат поглиблення співпраці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначено, що українська делегація на чолі з начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України Віктором Муженком узяла участь у засіданні начальників генеральних штабів країн Вишеградської четвірки та країн Балтії. Зустріч у такому форматі відбулася вперше.

"Під час засідання учасники приділили основну увагу перспективам посилення практичного військового співробітництва України, Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Литви, Латвії та Естонії", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, у своєму виступі Муженко запропонував конкретні шляхи активізації військової співпраці у форматі "Вишеградська четвірка + країни Балтії + Україна".

Окрім участі у спільному засіданні, начальник Генштабу провів низку двосторонніх зустрічей, у ході яких обговорив із колегами можливості обміну досвідом, матеріально-технічної допомоги, навчання та спільної підготовки військ тощо.

Нагадаємо, раніше прем'єри країн Вишеградської групи (Польща, Угорщина, Чехія та Словаччина) звинуватили керівництво Європейського союзу у тиску в питанні міграційної політики.