ua en ru

Порошенко обговорив з міністром енергетики США постачання зрідженого газу до України

Порошенко обговорив з міністром енергетики США постачання зрідженого газу до України Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко у США підняв питання поставок альтернативних видів палива

Президент України Петро Порошенко у ході робочого візиту до США обговорив з американським міністром енергетики Ріком Перрі постачання зрідженого газу. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Повідомляється, що на зустрічі Порошенко відзначив значний потенціал для подальшого розвитку співробітництва між Україною та США в енергетичній сфері.

"В ході зустрічі були обговорені питання реалізації спільних проектів в атомній енергетиці, сфері видобутку енергоносіїв в Україні, а також можливості поставки альтернативних видів палива, зокрема скрапленого газу з США", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили зміцнення європейської енергетичної безпеки в контексті модернізації і розвитку транзитних потужностей України та реалізації нових європейських транспортно-енергетичних проектів. Співрозмовники також підтвердили спільну позицію щодо загрози проекту "Північний потік-2" для енергетичної безпеки України та Європи. Перрі прийняв запрошення відвідати Україну найближчим часом.

Нагадаємо, раніше в Білому домі підтвердили зустріч Порошенка з Трампом.