ua en ru

Порошенко обговорив з главою Венеціанської комісії зміни до КУ щодо правосуддя

Порошенко обговорив з главою Венеціанської комісії зміни до КУ щодо правосуддя Фото: зустріч Петра Порошенка з Джанні Букіккіо

Венеціанська комісія і надалі допомагатиме реформувати судову систему України

Президент Петро Порошенко обговорив із головою Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо хід імплементації змін до Конституції України щодо правосуддя, які набрали чинності 30 вересня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що Порошенко відзначив важливу ролі Венеціанської комісії у підготовці цієї ключової реформи.

"Глава держави подякував Джанні Букіккіо за принципову позицію Комісії щодо юридичного аналізу подій, пов’язаних із агресією Росії проти України. Зокрема за висновки Венеціанської комісії щодо неконституційності проведення референдуму в Криму, а також стосовно невідповідності міжнародному праву запроваджених Росією змін до порядку прийому до Федерації нових суб’єктів", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Букіккіо, за даними відомства, підтвердив готовність Комісії і надалі допомагати в реформуванні судової системи в Україні.

Нагадаємо, в Україні 30 вересня набула чинності судова реформа. Відповідні зміни в Конституцію в частині правосуддя Верховна Рада підтримала у другому читанні 2 червня 2016 року.