ua en ru

Порошенко обговорив з главою МЗС Литви європейську інтеграцію України

Порошенко обговорив з главою МЗС Литви європейську інтеграцію України Фото (АПУ): Порошенко провів зустріч з Лінкявічюсом

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

"Литва є нашим давнім та щирим другом і надійним партнером", - заявив Порошенко.

Президент поінформував Лінкявічюса про поточну ситуацію на Донбасі, акцентувавши увагу на значному загостренні на лінії розмежування.

У свою чергу, Лінас Лінкявічюс запевнив Президента у готовності Литви і надалі всебічно підтримувати Україну, у тому числі шляхом консолідації зусиль світової спільноти для припинення агресії проти України.

Відбувся також обмін думками щодо перспектив взаємодії двох держав у рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус підтвердив намір Литви сприяти у подальшому Україні на шляху європейської інтеграції, а також у процесі широкомасштабних внутрішніх перетворень, зокрема в сфері електронного урядування.

Співрозмовники підтвердили зацікавленість у продовженні активного політичного діалогу на високому рівні, зокрема шляхом проведення наприкінці серпня цього року офіційного візиту до України прем'єр-міністра Литви Альгірдаса Буткявічюса та підготовки 8-го засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки.

Нагадаємо, Олександр Турчинов обговорив з міністром закордонних справ Литви ситуацію в Україні.